YHDEN ASTIAN RUOKA – MAKKARAPAISTOS KIKHERNEILLÄ, PINAATILLA JA KANANMUNALLA

PISTÄMÄTÖN BRUNSSI

Aterianiksi - Yhden astian ruoka

 

Teetkö brunssia neljälle tai useammalle syöjälle? Paras tapa varmistaa, että kaikki saavat täydellisesti valmistetut kananmunat samaan aikaan on kypsentää ne kerralla. Tämä yhden astian ruoka tekee siitä huippuhelppoa ja jättää enemmän aikaa seurusteluun. 

 

Ainesosat:

 

2 (400 g) tölkkiä kikherneitä*

1 rkl oliiviöljyä

8 makkaraa

1 pussi (200 g) tuoretta pinaattia

8 kananmunaa

 

Valinnaiset lisäykset

paahdettuja chilihiutaleita

voideltua paahtoleipää

 

*Kikherneitten sijaan voit tarvittaessa käyttää (esikypsennettyjä) tölkkipapuja, lajilla ei ole väliä.

 

Neljä annosta. Lisää kaksi kananmunaa, kaksi makkaraa, puoli tölkkiä kikherneitä ja reilu kourallinen pinaattia jokaista lisähenkeä kohden.

 

Valmistus:

 

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

2. Huuhtele sekä valuta kikherneet ja laita ne sitten isoon uuninkestävään astiaan. 

3. Ripottele päälle oliiviöljy sekä hyppysellinen suolaa ja mustapippuria. Sekoita hyvin.

4. Laita makkarat herneitten päälle ja paista uunissa 30 minuuttia. Aseta hälytys 15 minuutin kohdalle, jotta voit ravistella astiaa kunnolla kypsennyksen puolessavälissä. 

5. Kiehauta paistoksen kypsyessä vettä, laita pinaatti lävikköön ja kaada päälle kuumaa vettä. 

6. Kun makkarat ja kikherneet ovat kypsyneet puolen tunnin ajan, sekoita sekaan pinaatti ja kaiva seokseen kahdeksan pientä koloa puulusikalla. Riko kananmuna jokaiseen koloon.

7. Laita astia takaisin uuniin ja paista vielä 5–10 minuuttia, kunnes kananmunat ovat kypsiä (tarkka aika riippuu kananmunien koosta). 

8. Tarjoile voidellun paahtoleivän kanssa, jotta kaikki nesteet on helppo saada talteen ja valitse juomaksi kylmä Coca-Cola® tuomaan pientä poreilua viikonlopun herkutteluun. 

 

 

Vinkki:

 

Lisää makua ja potkua käyttämällä mustapippurin sijaan paahdettua chiliä.