ATERIANIKSI – VIHREÄMPI SPAGETTI CARBONARA

LOHTURUOKAA SUPERLISÄLLÄ

 

Italialainen lohturuokaklassikko tarjoaa taattua helpotusta tammikuun harmauteen. Kun mukana on pari kourallista sesongin vihreitä lehtivihanneksia, ateria tekee melkein yhtä hyvää keholle kuin sielulle. 

 

Ainesosat:

 

200 g spagettia

100 g vihreitä lehtivihanneksia (lehtikaali, pinaatti tai mustakaali eli cavolo nero)

1 kananmuna + 1 ylimääräinen munankeltuainen

50 g parmesaania

150 g kuutioitua pancettaa*

 

Valinnaiset lisäykset:

 

1 rkl valkosipuliöljyä

½ tl paahdettuja chilihiutaleita

 

*Pancettan sijaan voit käyttää pekonia.    

 

Kaksi reilua annosta.

 

Valmistus:

 

1. Täytä iso kattila vedellä ja kuumenna kiehuvaksi.

2. Paloittele vihannekset suupalan kokoisiksi, tipauta ne kiehuvaan veteen ja poimi sieltä takaisin reikälusikalla, pihdeillä tai taidokkaalla lastan käytöllä.

3. Kypsennä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaan.

4. Raasta pastan kiehuessa parmesaani hienoksi.

5. Riko kananmuna kulhoon ja lisää perään ylimääräinen keltuainen, kaksi kolmasosaa juustosta sekä ripaus vastajauhettua mustapippuria. Vatkaa huolellisesti haarukalla ja siirrä syrjään.

6. Paista pancettaa 4–5 minuutin ajan suurimmalla paistinpannullasi (pastan ja vihannesten tulee mahtua hetken päästä samalle pannulle). 

7. Kun pasta on kypsää, valuta siivilässä ja ota talteen reilu ruokalusikallinen tärkkelyspitoista keitinvettä.

8. Kaada valutettu spagetti ja ruokalusikallinen keitinvettä pancettan päälle. 

9. Ota pannu pois lämmöltä. Lisää sekaan vihannekset sekä muna-juustosekoitus ja sekoita kaikki huolella.

10. Siirrä kulhoihin ja ripottele päälle loput juustosta.

 

Vinkki:

Lisää makua: lisää annosten päälle pari tippaa valkosipuliöljyä vahvistamaan makua tai paahdettuja chililastuja tuomaan tulisuutta – tai tee molemmat.