ATERIANIKSI – PARMANKINKKU-RUCOLA-PARMESAANIPIZZA

Vähemmän aikaa keittiössä, enemmän aikaa ystävänpäivän romantiikalle.

 

Tee peruspizzasta hetkessä mieleenpainuva ateria kahdelle kynttilöiden kera.

 

Ainesosat:

 

1 iso kaupan margherita-pizza (juusto-tomaatti)

80 g parmesaania (tai bufalamozzarellaa)

1 reilu kourallinen rucolanlehtiä 

6 siivua prosciuttoa tai parmankinkkua

2 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä *

 

*tai chiliöljyä, jos pidät tulisuudesta

 

Valmistus:

 

1. Valmista pizza pakkauksen ohjeiden mukaan. Jos sinulla on käytössäsi pizzakivi tai iso valurautapannu, laita se uuniin esilämmityksen aikana (kuumalla, tasaisella pinnalla pizzapohjasta tulee rapeampi). 

2. Kun pizza on uunissa, vuole parmesaani juustohöylän tai vihanneskuorijan avulla mahdollisimman ohuiksi, mutta pitkiksi lastuiksi. 

3. Ota tarjoilualusta esiin – tärkeinä päivinä esillepano on keskeistä, joten nyt on hyvä hetki pyyhkiä pölyt siitä hienosta puualustasta tai muusta edustavasta astiasta.

4. Kun pizza on valmis, siirrä se tarjoilualustalle.

5. Laita päälle kinkkusiivuja, rucolanlehtiä ja parmesaanilastuja (tai käsin revittyjä mozzarellanokareita).

6. Kaada päälle vielä öljy ja tarjoile heti (ennen kuin rucola nahistuu).

 

Vinkki: 

 

Säästä aikaa.

 

Jos marketistasi saa valmiita parmesaanilastuja, voit välttää yhden työvaiheen.