10 SELVIYTYMISVINKKIÄ FESTAREILLE

Musiikkifestarit eivät ole pelkkää paljettia ja aurinkoa – tarvitset paljon energiaa pitääksesi kesävibat virtaamassa alusta loppuun. Pysy raikkaana ja nauti viikonlopusta täysillä näiden testattujen selviytymisvinkkien avulla.

 

1. Pakkaa fiksusti

Farkkushortsit ja tanssikengät voivat olla listasi kärjessä, mutta kokeneet festarikävijät pakkaavat ensin käytännölliset jutut: vessapaperirullan, kosteuspyyhkeet, aurinkovoiteen, nuijan teltan nurkkakeppejä varten, otsalampun ja aina hyödyllisen ilmastointiteipin.

 

2. Pystytä telttasi porukkahenkeen

Saapukaa paikalle hyvissä ajoin ja pystyttäkää telttanne ympyrään. Tällöin voitte hengata yhdessä, jutella, juoda ja käyttää väliajankin hyödyksi.

 

3. Mieti mukavuutta

Festareilla kävellään, seisotaan, tanssitaan ja hypitään paljon, joten pakkaa mukaan taitettava tuoli, jolle vajota teltan luona. Jalkasi kiittävät sinua varmasti.

 

4. Pysy coolina

Virkistävät juomat leirintäalueella kuuluvat tärkeysjärjestyksen kärkeen. Kun raahaudut teltallesi latautumaan, mikään ei piristä niin kuin pullo viileää Coca-Colaa. Silloin iloitset, että teit kylmälaukussa tilaa jäille. 

 

5. Tutustu telttanaapureihisi

Eikä vain siksi, että he pitävät telttaasi silmällä, kun olet itse tanssimassa. Parhaissa festariviikonlopuissa on aina kyse ihmisistä. Pyydä heidät ekana iltana nauttimaan juomat yhdessä (jäiden kera!).

 

6. Hedelmällinen hetki

Valmista festariystävällinen hedelmätarjoilu kylmälaukkuusi. Korkkaa muutama vesimeloni tai appelsiini festarin toisena päivänä C-vitamiinibuustaukseksi.  Muista myös kosteuspyyhkeet. 

 

7. Älä nuupahda kesken 

Väsähtäminen jo ensimmäinen iltana on ensikertalaisille klassinen virhe. Varmista, että nautit riittävästi nestettä, syöt säännöllisesti ja saat kunnon yöunet ensimmäisenä iltana. 

 

8. Tanssi hulluna, napostele järjellä

Tankkaa oikeanlaista polttoainetta ja päihität kestokyvyssä kaikki. Muutama pussi manteleita tai cashewpähkinöitä kassissa selättää festariväsymyksen.  

 

9. Nuku hyvin

Päivitä majoituksesi parempaan (ja me emme tarkoita hotellia): vaihda makuualusta ilmapatjaan ja ota käyttöön vaahtomuovityyny, kunnollinen makuupussi, uninaamio ja korvatulpat.

 

10. Rentoudu!

Saatat pyöriä festarialueella kiertämässä kaikki bändit, jotka haluat nähdä, mutta lavalta lavalle juokseminen on raskasta puuhaa. Säästä energiaasi ja valitse porukkasi kanssa yksi hyvä paikka ja katso, mitä tulee vastaan.