AINOA TARVITSEMASI MARINADI

Mikään ei ole parempaa kuin kerätä jengi kokoon kesällä grillaamaan. Et varmaankaan halua hikoilla keittiöissä, kun kaverisi siemailevat jääkylmää Coca-Colaa ulkona? Pue essu päälle, laita grilli kuumaksi ja anna tämän helpon, kaikelle sopivan marinadin buustata mieleisesi lihan, kalan tai kasvisten makua.

 

Ainekset:

 

1/2 sitruunaa

5 anjovista

2 valkosipulinkynttä

2 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä

Vastarouhittua mustapippuria

 

Annoksesta riittää neljään pihviin, kyljykseen, kananrintaan tai muuhun vastaavaan.

 

Valmistus:

 

Leikkaa sitruunat lohkoiksi, poista näkemäsi siemenet ja purista mehu suureen kulhoon tai parempana vaihtoehtona tehosekoittimeen.

Lisää oliiviöljy ja rouhi mukaan pippuria (et tarvitse suolaa, sillä sitä on tarpeeksi anjoviksissa).

Kuori valkosipulinkynnet ja pilko ne yhdessä anjovisten kanssa mahdollisimman pieniksi. Jos et käytä tehosekoitinta, muusaa ne tahnaksi haarukalla (tai morttelilla tai survimella), etteivät ne pala grillatessa. Sekoita kaikki ainekset yhteen, kunnes marinadi on mahdollisimman tasaista. Kaada kulhoon (myös Minigrip-pussit toimivat loistavasti) ja lisää valitsemasi liha, kala tai kasvikset. 

Peitä muovikalvolla ja anna marinoitua. Kalalle, äyriäisille ja kasviksille riittää 30 minuuttia, kun taas kanaa, nautaa, possua ja lammasta kannattaa marinoida 2 tuntia tai jopa yön yli.

Grillaa tavalliseen tapaan ja varmista, että kaikki on riittävän kypsää. Älä käytä jäljellä jäänyttä marinadia grillatulle lihalle.

 

Vinkki:

Lisää makua

 

Nappaa kourallinen persiljaa tai timjamia, poista kovat varsikohdat ja silppua lehdet mahdollisimman pieneksi silpuksi marinadiisi antamaan siihen kesäistä raikkautta.