ATERIANIKSI – TOMAATTIKEITTO VALKOSIPULIKRUTONGEILLA - RANSKANKERMALLA JA RUOHOSIPULILLA

PIKAVAUHTIA VALMISTUVAA LOHTURUOKAA

Aterianiksi - Tomaattikeitto

 

Höyryävä keitto on verraton pikalohturuoka. Älä huoli, vaikket ehtisi valmistaa keittoa alusta saakka – tällä pikaisella päivityksellä pääset kattilan luota sohvan nurkkaan tasan seitsemässä minuutissa. 

 

Ainesosat:

 

1 purkki/tölkki tomaattikeittoa

1 reilu ruokalusikallinen ranskankermaa 

2 paksua siivua (hyvää) leipää*

1 valkosipulinkynsi

1 pieni nippu ruohosipulia

 

Valinnaiset lisäykset:

 

2 rkl raastettua parmesaania (tai muuta kovaa juustoa) 

1 rkl ekstraneitsytoliiviöljyä 

 

*Vähän kuivahtanut toimii vieläkin paremmin.

 

Kevyt ateria kahdelle tai reilu ateria yhdelle nälkäiselle. 

 

Valmistus:

 

1. Kaada keitto kattilaan ja laita hellalle.

2. Avaa kylmä Coke® ja nauti jäillä – pikavirkistystä pikakokkaajalle! 

3. Paahda sitten leipä niin, että siivut ovat ulkoa kullanvärisiä ja rapeita, mutta sisältä yhä pehmeitä. 

4. Kuori valkosipulinkynsi ja hiero sillä kevyesti leipiä toiselta puolelta – tai molemmilta, jos olet erityisen paljon valkosipulin perään. 

5. Laita leipäsiivut päällekkäin ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi sahalaitaisella leipäveitsellä.

6. Pese ruohosipulit, kuivaa ne talouspaperilla (tärkeää, jotta sipulit eivät takerru toisiinsa) ja paloittele ne pieniksi. 

7. Kaada kuuma keitto isoon kulhoon (tai kahteen tavalliseen), sekoita joukkoon reilu ruokalusikallinen ranskankermaa, lisää kunnon satsi krutonkeja ja ripottele lopuksi päälle ruohosipulia.

8. Jos ruohosipulia jäi yli, voit paloitella sen ja pakastaa seuraavaa kertaa varten.

 

Vinkki:

 

Lisää halutessasi makua reilulla annoksella parmesaaniraastetta ja ripauksella ekstraneitsytoliiviöljyä.